Ingrediënten:
* = te koop in de wereldwinkel
Bereiding:
Voeg de koffie en de likeur samen. Roer met de mixer boter, suiker, een snufje zout door tot een romige massa.
Klop de eieren er één voor één door. Schep het cakemeel er bij. Meng de koffieoplossing door de helft van het deeg. Vul een cakevorm, beboterd en bestoven met cakemeel om en om met de twee deegsoorten.
Zet de vorm in een voorverwarmde oven (150 C, stand 2), iets onder het midden. Bak de cake in ongeveer 5 kwartier gaar en bruin, prik na ca. 1 uur in de cake met een satéstokje. Blijft na het uithalen van het stokje geen deeg kleven, dan is de cake gaar.
Laat afkoelen in de vorm en stort de cake op een rooster.
Lekker met een (h)eerlijk kopje koffie of thee.
De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.